تحقیق تاثیر عوامل فشارزای سازمانی بر عملکرد کارکنان

تحقیق تاثیر عوامل فشارزای سازمانی بر عملکرد کارکنان تحقیق تاثیر عوامل فشارزای سازمانی بر عملکرد کارکنان

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 810 KB

تعداد صفحات : 24

بازدیدها : 407

برچسبها : تحقیق فشار سازمانی عملکرد کارکنان

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی دیدگاه کارکنان در مورد تأثیر عوامل فشارزای سازمانی بر عملکرد و بهبود آن

بخشهای از متن تحقیق و معرفی بررسی دیدگاه کارکنان در مورد تأثیر عوامل فشارزای سازمانی بر عملکرد و بهبود آن

هدف این تحقیق، شناسایی، تشخیص، ارزیابی و همچنین مقایسه عوامل یا منابع فشارهای (روانی) سازمانی و تأثیر آن بر کارکنان، ارائه راه حلهای مؤثر برای به حداقل رساندن عوامل فشار زای خود سازمان (خط مشی سازمانی، ساختار سازمانی، فرآیند سازمانی و ...) و عوامل فشارزای مربوط به ماهیت شغل (ابهام نقش، گرانباری نقش، تعارض نقش، روابط بین افراد و....) در جهت بهبود عملکرد کارکنان اداره آموزش و پرورش استان خراسان رضوی است.

در دنیای پیشرفته و فراصنعتی امروز، فشارهای روانی سازمانی در زندگی شغلی افراد، مشکلات فراوانی ایجاد نموده است. نگرانی افراد نسبت به کار و مسائل مربوط به محیط کاری، محیط اجتماعی، اقتصادی و نیازهای متفاوت، انتظارات سازمان از کارمند یا تغییر در تکنولوژی، مشکلات مدیریتی، سیستم های پیچیده اطلاعاتی و ترس افراد از عقب افتادگی اطلاعات و غیره، همه باعث می شوند تا افراد بیشتر اوقات زندگی روزمره و زندگی کاری را همراه با هیجانات، تنشها، نگرانیها و بیم و امیدهای گوناگون به پایان برسانند که در اکثر موارد با ظرفیتهای بدنی و روانی آنها سازگار نیست. پژوهش حاضر در سال 1378 در یک سازمان دولتی انجام گردید و هدف آن شناسایی، تشخیص، ارزیابی و مقایسه عوامل فشارزای سازمانی و تأثیر آن بر عملکرد کارکنان است.

این تحقیق از نوع کاربردی بوده است. جامعه آماری در این تحقیق، شامل کارکنان اداره آموزش و پرورش است که از سه گروه، مدیران ارشد و مدیران میانی، سرپرستان و سایر کارکنان تشکیل می شوند. این پژوهش توصیفی- پیمایشی از شاخه تحقیقات میدانی است و یافته های آن از طریق کتابخانه ای و میدانی، با کمک پرسشنامه گردآوری و از طریق آمار توصیفی و استباطی شش فرضیه فرعی و یک فرضیه اصلی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج بیانگر آن است که بین عملکرد کارکنان (متغیر وابسته) با عوامل فشارزای سازمانی (متغیر مستقل)؛ نظیر خط مشی سازمانی، ساختار سازمانی، فرآیند سازمانی، تعارض نقش، گرانباری نقش و روابط بین افراد، رابطه ای معنادار وجود دارد. به بیان دیگر، عملکرد کارکنان تحت تأثیر عوامل فشارزای سازمانی است. در پایان نیز، برای غلبه بر عوامل فشارزای سازمانی و افزایش عملکرد کارکنان در سازمان، پیشنهادهایی ارائه می گردد.

1- استرس (stress) در کتب رفتار سازمانی با معنای مختلفی ترجمه شده است:

- در کتاب رفتار سازمانی لوتانز، ترجمه غلامعلی سرمد، معادل فشارروانی قلمداد شده است.

- در کتاب رفتار سازمانی مورهد/ گریفین، ترجمه الوانی- دانایی، واژه های فشار عصبی ترجمه شده است.

- در کتاب رفتار سازمانی رابینز ترجمه پارسائیان- اعرابی، به صورت تنش یا فشار روانی ترجمه شده است.

- درکتاب روانشناسی صنعتی سازمانی آبراهام/ کورمن، ترجمه دکتر حسین شکرکن، به معنای فشار آمده است.

- در کتاب فرهنگ جامع مدیریت از داور ونوس/ دانائی فرد، با واژه های تنش، فشارروانی، فشار عصبی و فشار روحی معنا شده است.

واژه های کلیدی:

فشار شغلی (فشار روانی)، عملکرد، ابهام در نقش، گرانباری نقش، تعارض نقش، خط مشی سازمانی، فرآیند سازمانی

فهرست مطالب تحقیق

چکیده

مقدمه

مفاهیم نظری

عوامل فشار شغلی خارج از سازمان (فراسازمانی)

عوامل فشار (عصبی، روانی) گروهی

عوامل فشار (عصبی، روانی) فردی

اهداف پژوهش

روش شناسی پژوهش

تجزیه و تحلیل یافته ها

نتیجه گیری و پیشنهادها

منابع

عوامل فشار شغلی خارج از سازمان (فراسازمانی)

ایوان و ماتسون عوامل فشار فراسازمانی (عصبی، روانی، استرس) را شامل تغییرات اجتماعی، تکنولوژیک، خانوادگی، محلی، مالی و از جمله شرایط محل اقامت یا فرهنگی که کارمند به آن متعلق است، می دانند. به دلیل گرفتار بودن مردم در زندگی پر ازدحام شهری، سلامت زندگی افراد جامعه روبه زوال می رود و زمینه های مساعد فشارهای شغلی افزایش می یابد. وضع خانوادگی فرد و بیماری افراد خانواده، عامل مهمی در زندگی شغلی فرد است. دوری از خانواده، رکود اقتصادی جامعه، گرفتن کار دوم- و گاهی سوم- برای تآمین معاش، شاغل بودن همسر، همگی از فشارهای عمده شغلی هستند.

عوامل فشار درون سازمانی (عصبی روانی و یا استرس)

علاوه بر عوامل بالقوه فشار روانی خارج از سازمان، عوامل دیگری نیز در داخل سازمان، موجب فشار روانی شغلی می شوند. اگر چه سازمانها از افراد و گروهها تشکیل شده اند، ولی ابعاد کلان تری وجود دارد که موجب فشار شغلی می گردد. عوامل سطح کلان می توانند به سیاستها، ساختارها، شرایط عینی و فرآیندها یا مراحل طبقه بندی شوند. هر چه سازمان بزرگتر و پیچیده تر باشد، عوامل فشار شغلی بیشتری برای افراد سازمان وجود دارد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید